Medzinárodná cena vojvodu z Edinburghu (DofE) pokračuje

Medzinárodná cena vojvodu z Edinburghu (DofE) pokračuje

Úsilie našich dofákov nezastavila ani pandémia a naďalej usilovne pracujú na svojom zlepšení a rozvoji svojich schopností a zručností. Dofáci a dofáčky Daniela Bežovská (2.B), Diana Bežovská (2.B), Lea Eľková (2.C), Nina Kalaninová (1.B), Matej Miša (1.F), Timea Sotáková (2.C), Nina Šulcová (2.E), Matúš Tomovčík (2.B), a Jana Mária Žeňuchová (1.E), ktorí spĺňajú ciele na dosiahnutie bronzovej úrovne, si v tomto školskom roku 2020/2021 vybrali rôzne oblasti, v ktorých sa chcú zlepšovať a zdokonaľovať.

Vybrali si napríklad štúdium cudzích jazykov – nemecký jazyk, taliansky jazyk, kreslenie, varenie, pletenie, vyšívanie,  Nezabúdajú ani na našu planétu, a tak zamerali svoju pozornosť na zber a triedenie odpadkov, úpravu bytových priestorov a okolia bytov. Pracujú aj na svojej fyzickej kondícii prostredníctvom behu, tanca, posilňovania alebo rôznych outdoorových aktivít.

Ján  Uchaľ (1.B), ktorý má náročnejšiu úroveň – striebornú, si zvolil napríklad zaujímavé zbieranie minerálov. Pozornosti Dofákom neunikli ani naši seniori, ktorým pomáhajú s nákupmi a vypĺňaním voľného času, a taktiež sa angažujú v skautskom oddiele, v ktorom pripravujú program pre mladých skautov.

Veľmi si vážime, že aj v tomto pre nás náročnom období mladí ľudia nachádzajú motiváciu, energiu a chuť urobiť niečo nielen pre seba, ale aj pre svoje okolie a veľmi to oceňujeme.

Registrácia nových účastníkov!

 Uvedomujeme si, aké náročné a vyčerpávajúce obdobie dnes žijeme. Navyše, mnohí mladí ľudia upadli do stagnácie, stratili denný režim a chuť sa do čohokoľvek pustiť, či pracovať na sebe. Pravidelná rutina, šport či hobby sú kľúčové nástroje pri zvládaní tohto obdobia.

Aj preto sa národná kancelária ceny vojvodu z Edinburghu rozhodla ponúknuť mladým možnosť zapojiť sa do DofE aj na jar 2021. A tak sa od februára spúšťa registrácia nových účastníkov do programu DofE! 

Ak máte záujem pripojiť sa do celosvetovej komunity Dofákov, neváhajte a kontaktujte nás:

Dagmar Herbecová – herbecova@gphmi.sk

Tomáš Palovčák – palovcak@gphmi.sk

A na záver informácia o online stretnutí:

V utorok, 23.2. o 16:00 chystajú v Národnej kancelárii náborovo-registračné stretnutie pre študentov, záujemcov o DofE.

Prihláška na udalosť pre študentov je TU 

Link na Zoom pripojenie je tu: https://us02web.zoom.us/j/82637075147

(Meeting ID: 826 3707 5147, bez hesla)

Váš DofE tím