IT tábor 2019 na GPH ukončený

IT tábor 2019 na GPH ukončený

V piatok 23.8.2019 sa skončil náš denný IT tábor pre deti z okolia Mchaloviec. Už po 7. krát sme počas prázdnin otvorili dvere na škole pre deti zo základných škôl z Michaloviec a jeho okolia. Deti mali zabezpečný bohatý program počas 5 dní. Staršie deti sa učili programovať v Pythone, mladšie v Schratchi. Programovali BBC micro:bit, roboty LEGO EVO3, programovateľné autíčka Pro Bot. Prvý krát sme si vyskúšali preteky robotov Lego. Vytvárali animované filmy na tabletoch, vektorové obrázky na počítačoch, nahrávali a upravovali zvuky vo zvukovom editore. Veľa behali, hrali futbal a ping-pong, farbili si tričká, boli sa pozrieť do reštaurátorskej dielne do múzea. Novinkou bol peší výlet na Senderov, pri Zemplínskej šírave, odkiaľ sa mohli pokochať pohľadom na celú oblasť.

Na tábore sme mali okolo 75 detí z Michaloviec a jeho okolia. O deti sa staral tím lektorov a animátorov. Spolu to bolo 11 učiteľov a 27 animátorov. Menovite za učiteľov: Mária Spišáková, Martin Nedelský, Brigita Porvazníková, Erika Dudášová, Andrea Ivanová, Beata Semková, Jana Kunčová, Ľubomír Hajdanka, Jozef Sibal, Matej Starják, Tomáš Palovčák.

Naši animátori boli žiaci a absolventi našej školy: Dianka Novotná, Alexandra Behunčíková, Júlia Javorská, Daniela Dančejová, Marek Podžuban, Marián Kravec, Pavol Biačko, Michal Biačko, Dominika Duranková, Zuzana Vassová, Rebeca Sabová, Adriana Kováčová, Adrián Vlčák, Michaela Kolesárová, Filip Janošo, Adrián Bindas, Martin Pavelka, M. Hájnik, Martin Čupalka, Martin Mazúr, Korpa-Janová, Marcel Polák, Samuel Mikloš, Tomáš Čigaš, Adriana Makeľová, Tamara Minarčínová, Martina Sokolová.

Ďakujeme všetkým, bez ktorých pomoci by tento tábor nebolo možné uskutočniť.

Počas tábora sa o naše brušká starali naše pani kuchárky, ktoré nám vyvárali samé pochúťky, parené buchty, picové koláče, špagety, rizoto. Ďakujeme veľmi pekne.

Počas tábora sme vytvorili dokumentárny film o dianí, ktorý celý nastrihali, natočili a namoderovali deti za pomoci pani Brigity Porvazníkovej a Beáty Semkovej. Nafotilo sa tisíce fotiek. Z nich sme povyberali najzaujímavejšie.

Pozrite si film aj fotky v pokoji domova a na budúci rok opäť dovidenia v našom IT tábore 2020!

Pozrite si fotogalériu z tábora>>>

Mária Spišáková