Štúrovo pero 2. miesto

Štúrovo pero 2. miesto

V dňoch 22. a 23. apríla 2022 sa uskutočnilo vyhodnotenie 28. ročníka celoslovenskej novinárskej súťaže stredoškolákov a vysokoškolákov ŠTÚROVO PERO 2022 v rámci XXXV. ročníka Štúrovho Zvolena.

Hosťami boli: Jaroslav Naď, minister obrany SR; Natália Milanová, ministerka kultúry SR; Mgr. art. Roman Malatinec, podpredseda Banskobystrického samosprávneho kraja; Ferdinand Tisovič, Literárny fond; Ing. Lenka Balkovičová, primátorka Mesta Zvolen a ďalší hostia.

Do tohto ročníka sa prihlásilo 44 stredoškolských a 5 vysokoškolských časopisov, 16 online projektov. Novinárske príspevky zaslalo 41 stredoškolákov (123 prác) a 15 vysokoškolákov. O Cenu Nadácie Slovenskej sporiteľne, za rubriky napomáhajúce zvyšovaniu finančnej gramotnosti na stredných školách, sa uchádzalo 9 stredoškolských časopisov.

Sme hrdí na to, že v silnej celoslovenskej konkurencii sa na druhom mieste umiestnili a 100 € získavajú naše Kocky, Gymnázium P. Horova Michalovce. Ďakujeme za tento úspech celej redakčnej rade Kociek a PhDr. Brigite Porvazníkovej.