Druhá šanca

Druhá šanca

Milí GéPéHáčkári,

viete, čo všetko pripravil školský parlament v decembri?

Priznajme si to. Väčšina z nás má skrine plné oblečenia, ktoré sme mnohokrát vôbec nemali na sebe, prestalo sa nám páčiť alebo nám nesedí. Oblečenie sa stalo cenovo dostupným a častokrát nakupujeme viac, ako potrebujeme. Za našu módu však musí naša planéta platiť vysokú daň. Najskôr pri samotnej výrobe, ktorá znečisťuje všetky zložky nášho životného prostredia. A nakoniec pri jej likvidácii. Oblečenie je totiž ťažko recyklovateľným materiálom a väčšinou končí na smetisku. 

A preto sme sa rozhodli v stredu 14. decembra 2022  v priestoroch Gymnázia Pavla Horova (v našej školskej klubovni) uskutočniť akciu pod názvom DRUHÁ ŠANCA – swap (výmena oblečenia). Swap je podujatie, kde si môžeš vymeniť svoje kúsky oblečenia. Výhoda je v tom, že sám/sama môžeš odovzdať oblečenie, ktoré ti je ľúto hodiť do kontajnera a zároveň si vybrať niečo pekné na seba na oplátku. Priniesť môžete vyprané oblečenie v dobrom a použiteľnom stave.

Oblečenie môžete nosiť od pondelka do školskej klubovne o 9. 30 hod. – 9. 50 hod. alebo 12.20 hod.  – 12.50 hod. Študenti a učitelia si môžu vybrať niečo nové pre seba od 8.40 do 16:00 hod., pre verejnosť bude swap dostupný od 16.00 do 18.00.

Zvyšné kusy oblečenia darujeme ľuďom v núdzi. Dobrovoľným príspevkom pomôžete zvieratám v útulku

Ďakujeme Kláre Muchovej za skvelý nápad.

Naša škola sa už niekoľko rokov úspešne zapája do akcie „Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?“, ktorá poteší osamelých seniorov na celom Slovensku. Ani tento rok nie je výnimkou.

Do krabičiek by bolo pekné vložiť po jednej veci z nasledujúcich: niečo sladké, niečo slané, niečo teplé, niečo mäkké, niečo voňavé, niečo na zábavu a niečo od srdca. Presnejšie informácie nájdete na stránke www.kolkolasky.sk. Krabičky môžete nosiť pani Vasiľovej do kabinetu slovenského jazyka a literatúry alebo odovzdajte na vrátnici školy. Prosím z praktických dôvodov baľte osobitne hornú a dolnú časť, resp. označte – pre dámu, pre pána. Ďakujeme:-)

V utorok, 6. decembra 2022, na Mikuláša, keď sme si pre vás pripravili Mikulášsku čiapku & Anything but backpack day, teda do školy ste mnohí prišli v čiapke Mikuláša, nezabudli ste si tiež zobrať veci do školy, ale nie v školskej taške (v igelitke, kufri, cestovnej taške, nákupnom košíku, v nafukovacom člne … fantázii sa medze nekládli). Dôležité je, že ste prišli dobre naladení…  a tá dobrá nálada na vás čakala aj v škole…

Mgr. Beáta Ryniková, koordinátorka školského parlamentu