Slávnostné otvorenie vonkajších revitalizovaných športovísk

Slávnostné otvorenie vonkajších revitalizovaných športovísk

Vďaka úspešnej realizácii projektu „Revitalizácia vonkajších športovísk Gymnázia Pavla Horova“ sa naša škola po mnohých rokoch dočkala novej športovej infraštruktúry – vzniklo tu päť plne funkčných moderných športovísk. Projekt v hodnote skoro 294 000 .- € financoval Fond na podporu športu spolu s Košickým samosprávnym krajom. V areáli školy sa po novom nachádza päť stavebných objektov. Atletická rovinka je vhodná na beh na 100 a 60 metrov. Basketbalové ihrisko sa nachádza na mieste pôvodnej asfaltovej plochy, ktorá však už bola nevyhovujúca. Spolu s volejbalovým ihriskom majú gumový EPDM povrch, ktorý je bezpečný, trvácny a odolný pred poveternostnými vplyvmi či UV žiareniu. Nový povrch má aj futbalové ihrisko, tvorí ho umelý futbalový trávnik. Stavebné práce na výstavbe nových športovísk sa začali začiatkom apríla tohto roka, ukončené boli v júni.
Športový areál bol slávnostne otvorený dňa 2. októbra 2023 za účasti predsedu KSK, Rastislava Trnku, zástupcu Fondu na podporu športu, Dušana Šaradína, poslancov KSK a zástupcov michalovských športových klubov (MFK Zemplín, 1.BK Michalovce), s ktorými škola úzko v rámci športovej prípravy talentovanej mládeže spolupracuje.
Teší nás, že v novom školskom roku sme po ukončení kolaudačného konania mohli otvoriť tieto zrekonštruované športoviská. V súčasnosti, keď sa veľa diskutuje o podpore telesnej výchovy a pohybových aktivít žiakov, je to pre nás veľký benefit, zvlášť, keď pôvodný športový areál nevyhovoval našim potrebám. Nové športoviská budú primárne slúžiť pre žiakov gymnázia, no v čase mimo vyučovacích hodín ho budú môcť využívať aj športové kluby, konkrétne MFK Zemplín, 1. BK Michalovce, Iuventa Michalovce, či HK Dukla Ingema Michalovce, s ktorými škola spolupracuje pri príprave talentovanej mládeže v rámci športu. Areál chceme sprístupniť aj verejnosti organizáciou športových podujatí, turnajov, pretekov a iných podujatí spojených s pohybovo-rekreačnou aktivitou.
Ďakujeme Košickému samosprávnemu kraju, nášmu zriaďovateľovi, Fondu na podporu školy i zhotoviteľovi firme Vaat, spol. s.r.o. za úžasný športový areál, ktorý spolu s tenisovým kurtom, gymnastickou telocvičňou s lezeckou stenou, veľkou športovou halou a posilňovňou tvoria obrovský športový komplex, ktorí nám naozaj môžu ostatní právom závidieť!
Chráňme si a vážme tento nový azyl zdravia a relaxu!
Zdroj: https://web.vucke.sk/sk/novinky/gymnazium-pavla-horova-otvoril-nove-vonkajsie-sportoviska.html