Enter konferencia online

Enter konferencia online

Dňa 29.9.2021 sa trieda 2.C zúčastnila na online konferencii ENTER, kde mali možnosť počuť, ako sa v živote posunúť a nebáť sa zlyhania.

Zúčastnení tejto konferencie sa s nami podelili so svojimi osobnými skúsenosťami a predstavili nám projekty, ktorými sú súčasťou. Odniesli sme si naozaj veľa. Či už to, že s rozhodnutiami sa nemáme nikam ponáhľať, že napriek všetkým zlým situáciám v živote sa nevzdávať a ísť si za svojím snom a tým, čo nás baví.

Veľkou motiváciou pre nás boli úspešní ľudia, ktorí tam prezentovali svoje ocenenia a úspechy, ako napríklad GogoManTV, ktorý bol zároveň aj moderátorom tohto podujatia, sa preslávil najmä vďaka sociálnej platforme You-Tube. Uviedol návod, ako nájst správne uhly na zachytenie najlepších momentov, a takisto ako ich zostrihať, aby to vyzeralo dobre aj po tej vizuálnej stránke. Túto konferenciu odštartoval veľmi talentovaný huslista, Filip Jančík, ktorý svojim veľkolepým vystúpením nabudil umelecké duše divákov. Ako nasledujúci sa predstavil Tomáš Brngál. Je to technologický podnikateľ, zakladateľ a spolumajiteľ slovenských firiem VIRTUAL MEDICINE a VIRTUAL EVERYTHING. Je tvorcom aplikácie Human Anatomy VR, ktorú používajú ľudia vo viac ako 150 krajinách. Úspešný Slovák, ktorý pracuje s najväčšími hollywoodskymi štúdiami a je ocenený aj Oscarom, Vladimír Valovič, je strojca efektov pre Guardians, Gravity či Harryho Pottera. Motiváciou pre teenagerov môže byť aj to, že ako mladý odišiel študovat do zahraničia a založil prestížnu školu Escape Studious. Na záver sa predstavila Patra Bene. Je to mladá influencerka, ktorá vyrába svoje vlastné produkty a veci, pomocou ktorých si zorganizujete napríklad poriadok v školských potrebách. Mali sme možnosť vidieť vystúpenie mladých dievčat z RIVERPARK DANCE SCHOOL, ktoré otvorili nové okno medzi technológiou a umením. Poukázali na to, že človek môže byť unikátny a fantázii sa medze nekladú.

Vstúp do sveta príležitostí ….https://www.youtube.com/watch?v=s0Kjvze3e30 (záznam z online konferencie)

Jadranka Rindošová sa vyjadrila takto: “Táto príjemná atmosféra, ktorá vychádzala z konferencie ma veľmi milo potešila a prekvapila, hlavne zaujímavou konverzáciou so sympatickými mladými ľudmi. Som neskutočne rada, že som sa jej mohla práve ja zúčastniť.”

Simona Ložinčáková: “Z konferencie som ostala milo prekvapená, pretože som očakávala niečo menej zaujímavé, ale opak bol pravdou. Bolo to zaujímavé, edukatívne, inšpirujúce, ale aj zábavne. Odniesla som si z nej napríklad nové triky, ako správne natáčať a z akého uhla je najlepšie kamerovať kontext.”

Šimon Saboslaj: “Z hľadiska chlapca ma veľmi zaujali hlavne tie technické, IT veci, pretože v oblastiach technológie som ako doma. Poznatky z tejto konferencie by som v budúcnosti veľmi rád využil a dokonca sa tomu aj venoval.”

Mgr. Erika Dudášová, kariérová poradkyňa