Nekonečné otázniky vedy v našej SCIENCE SHOW

Nekonečné otázniky vedy v našej SCIENCE SHOW

Výnimočná aktivita Centra popularizácie fyziky pri GPH – SCIENCE SHOW – priniesla radostný zážitok nielen našim študentom, ale aj žiakom  zo 6. ZŠ v Michalovciach. Spoločne sme sa ponorili do fascinujúceho sveta vedy prostredníctvom pokusov z fyziky, chémie a informatiky. Študenti našej školy spolu s učiteľmi predviedli s nadšením rôznorodé experimenty. Vo fyzike sme sa pohrávali so zákonmi pohybu a silou, v chémii sme objavovali tajomstvá reakcií a v informatike sme ukázali, ako zábavne môže byť programovanie. Nechýbali ani virtuálne okuliare, prostredníctvom ktorých sme nazreli do nových možností výskumu a vývoja v prírodných vedách.
Nadšenie a záujem žiakov zo základnej školy neboli len viditeľné, ale aj nákazlivé. Ich otázky a aktívna účasť boli svedectvom toho, že je dôležité realizovať takéto popularizačné vzdelávacie iniciatívy pre budúcnosť našej mladej generácie. Toto podujatie nielen posilnilo našu školskú komunitu, ale aj podčiarklo dôležitosť zdieľania vedomostí a inšpirácie. Veríme, že takéto aktivity poslúžia ako základ pre ďalšie vzdelávacie príležitosti a tvorivé podujatia.
V spolupráci s našimi mladšími kolegami – žiakmi, sme vytvorili príjemné prostredie, kde sa vzdelávanie stáva zábavným dobrodružstvom. Vzhľadom k pozitívnym reakciám a entuziazmu je jasné, že v budúcnosti nás ešte čaká mnoho ďalších nezabudnuteľných vzdelávacích udalostí.

Ing. Otília Heveryová