DOD – Spoločne sme odkryli tajomstvá vedy

DOD – Spoločne sme odkryli tajomstvá vedy

Srdečné ďakujeme všetkým, ktorí sa zúčastnili  Dňa otvorených dverí v Centre popularizácie fyziky.  Bola to nezabudnuteľná udalosť plná zvedavosti, objavovania a nadšenia pre svet prírodných vied.

Čo sme spolu dosiahli?

Vytvorili sme priestor na aktívne zapojenie sa do experimentov a objavovanie zákonov fyziky a chémie.   Podnikli sme virtuálnu cestu do laboratórií a laboratórnych technológií prostredníctvom virtuálnej reality,  aby sme si priblížili pokroky vedy. Ukázali sme, ako umelej inteligencie pomáha v analýze zložitých dát, čím umožňuje rýchlejšie a presnejšie výsledky v oblasti výskumu a experimentov. Nechýbali ani naše futbalové roboty či micro:bity, ktoré dokázali rozsvietiť budovu, či poliať kvety.

Chceme vyjadriť veľkú vďaku všetkým návštevníkom, učiteľom a lektorom, dobrovoľníkom, našim študentom, ktorí pomohli vytvoriť  pozitívne a inšpiratívne prostredie.  Dni otvorených dverí nám pripomenuli, že v sile spoločenstva môžeme dosiahnuť viac. Ďakujeme za vašu podporu a vášeň pre vedy.

Čo ďalej?

Aj keď dni otvorených dverí sa skončili, naše centrum je stále otvorené pre všetkých, ktorí sa chcú priblížiť k svetu fyziky, chémie a informatiky. Sledujte nás na sociálnych sieťach a informujte sa o ďalších podujatiach, ktoré prichádzajú! Ešte raz veľké ďakujeme za vašu účasť a tešíme sa na ďalšie spoločné dobrodružstvá vo svete vedy!