Medzinárodný basketbalový turnaj juniorov U19

Medzinárodný basketbalový turnaj juniorov U19

V dňoch 9. – 11. septembra 2022 sa uskutočnilo športovo – výmenné stretnutie žiakov s medzinárodnou účasťou pri príležitosti 100. výročia Gymnázia Pavla Horova.

Podujatie bolo realizované s finančnou podporou Košického samosprávneho kraja.

Počas víkendu absolvovali  juniori 1.BK Michalovce prvú hernú previerku na novú sezónu. Postupne sa na turnaji stretli s 1. BK Humenné, s Egerom (HU) a Przemyślom (PL). S prvým družstvom sa Michalovčania stretli už viackrát počas minulej sezóny ale sila zahraničných súperov bola pre náš tím neznámou.

Hráčsky káder :

Peter Moravec, Tomáš Pončák, Matúš Jasovský, Michal Demko, Dominik Tertinský, Ľudovít Mészáros, Sebastián Serenčko, Tomáš Ragan, Marko Štefan Adam Bujdoš, Dávid Bujdoš, Samuel Ivančo, Šimon Spodniak a ďalší hráči z družstva kadetov U17.

Víťazom turnaja sa stali 1. BK Michalovce.

Poradie: 1. miesto 1.BK Michalovce

2. miesto Przemyśl (Poľsko)

3. miesto  Eger (Maďarsko)

4. miesto 1.BK Humenné

V minulej sezóne Orlom len tesne unikol postup medzi elitu. Už počas najbližších týždňov Orli zabojujú o postup do skupiny GOLD juniorskej ligy a osem najlepších družstiev na Slovensku. Turnaje skupiny východ sa uskutočnia v Považskej Bystrici (23.-25.9.) a Prievidzi (8.-9.10.). Ich súpermi o štyri postupové miesta budú Košice, Spišská Nová Ves, Prievidza, Považská Bystrica a Svit.

V sobotu sme dokonca účastníkov medzinárodného basketbalového turnaja privítali osobne aj v škole. Cez príbehy sme im priblížili michalovské gymnázium – jeho počiatky, súčasnosť i významných absolventov. Mladých basketbalistov a členov realizačných tímov rozprávanie naozaj zaujalo, rovnako tak moderné vybavenie, ktoré každodenne využívajú naši žiaci.