Ako sa nám darilo v marci

Ako sa nám darilo v marci

J. J. Rousseau tvrdil, že: „Mladosť je čas, kedy sa máme múdrosti učiť a staroba je obdobím, kedy ju máme uskutočňovať.

Dôkazom snahy o napĺňanie tejto reflexie bola aj účasť našich študentov Hany Janoškovej z II.B, Dušana Obšatníka z III. B a Sáry Cenknerovej z III. B, ktorí sa zúčastnili už 46. ročníka krajskej prehliadky SOČ na SPŠ Dopravnej v Košiciach. Zorné pole pretavené do voľby vskutku inšpiratívnych tém („Výnimočné vlastnosti pavúčieho proteínu…, Energetické nápoje ako elixír vitality…, či Zabudnuté minerálne pramene dolného Zemplína”), im prinieslo nielen súťažný postup, ale najmä individuálne poučenie, čo je z pohľadu osobnostného rozvoja našich žiakov zaiste nemenej dôležité.

Mesiac knihy sa rozhodli pripomenúť si aj účastníci okresného kola súťaže Hviezdoslavov Kubín. Umeleckým stvárnením básnických a prozaických textov zaujali publikum i porotu, ktorá odborne zhodnotila ich výkony. Dňa 19. marca 2024 sa v Zemplínskom kultúrnom centre v Michalovciach uskutočnilo okresné kolo súťaže v umeleckom prednese poézie a prózy 3. a 4. kategórie. V nej boli úspešní naši žiaci: v próze Barbora Rosolová – 1. miesto a Filip Ferko – 3. miesto, v poézii Dominika Dubrovčáková – 1. miesto a Dominika Pehaničová – 2. miesto (s návrhom na postup).

Ďalšie fotografie sú dostupné na linku: https://www.facebook.com/share/p/YbcVDwx1djz5CMMn/

Dňa 19. 3. 2024 sa v Košiciach uskutočnilo krajské kolo geografickej olympiády. V kategórii A obsadil náš Jakub Čisár medzi 14 súťažiacimi 7. miesto, v kategórii B obsadil Viktor Dankanin medzi 4 súťažiacimi 1. miesto. Viktor Dankanin zvíťazil aj v kategórii Z, kde sa medzi cca 90 súťažiacimi umiestnil ďalej Matej Mika na 6. mieste a Daniel Horňak na 11. mieste.

Dňa 19. 3. 2024 naše dievčatá odohrali základné kolo DŠS vo volejbale a zaslúžene postúpili do ďalších bojov.

Školu reprezentovali: T. Hirjaková, S. Arvayová, A. Molčanová, M. Marcinová, A. Slepáková, N. Čižmárová a N. Pirčová.

Dňa 21. 3. 2024 nám naši plavci na plaveckej súťaži v rámci DŠS KSK v Košiciach – Šaci urobili veľkú radosť a priniesli hneď 5 medailí. O najvýraznejšie úspechy sa postarali naše štafety, v ktorých dievčatá zvíťazili a chlapci obsadili 3. miesto. Z jednotlivcov boli najúspešnejší Marína Marcinová 2 x 2. miesto a Jakub Vinc tiež 2. miesto. Nezaostali ani ostatní členovia výpravy, ktorým tesne ušli pódiové umiestnenia: Emma Kanocová, Miriama Šimonová, Nina Pirčová, Dominik Hlohin, Matej Vinc a Samuel Makšim.

 

21. 3. 2024 si naša školská kapela Ground Rules v zložení: Marko Kotora, Aurika Šimková, Kubo Kačur, Matej Mika, Marek Lesník a Peťo Palkoci  vyspievala 2. miesto v kategórii nad 18 rokov v krajskom kole súťaže “Spievam po francúzsky”.

Dňa 21. marca 2024 reprezentovali študenti Natália Fejková z II. B, Adam Kočan z I. D, a Adrián Sarvaj z II. E, našu školu na Biblickej olympiáde. V svojej kategórii – stredných škôl – získali v tomto okresnom kolo 1. miesto. A tým postupujú na krajské kolo do Košíc. Súťaž pozostávala z piatich kôl obsahujúcich vedomostný test, doplňovačky či prácu s biblickým obrazom.

 

A nesmieme zabudnúť na biológiu:

Krajské kolo Biologickej olympiády, kat. B, projektová časť – Lenka Jakubová, II.B – 1. miesto

Krajské kolo Biologickej olympiády, kat. B, teoreticko-praktická časť – Ondrej Čižmárik, I.B –  1. miesto

V celoštátnej súťaži Slovenskej asociácie antropologickej spoločnosti bola Zdenka Janičkovičová ocenená diplomom a knihou.

 

Ďakujeme všetkým našim žiakom za úspešnú reprezentáciu.