Pridaj sa k „Dofákom“

Pridaj sa k „Dofákom“

MEDZINÁRODNÁ  CENA  VOJVODU  Z EDINBURGHU

ZAČÍNAME NOVÝ ROČNÍK 🙂

PRIDAJTE SA K NÁM!

Vitajte späť v škole!  Veríme, že momentálne zažívate koktejl pocitov, no dúfame, že prevládajú tie pozitívne a pomaly sa celá karavána vzdelávania úspešne rozbehne ďalej.

 

Všetci si držíme palce pred štartom nového školského roka, ktorý bude iný ako všetky ostatné, lebo celá situácia s koronou je neľahká. Veríme však, že spoločne to zvládneme. Takisto sa budeme snažiť robiť všetko preto, aby ste sa v našej škole počas celého roka cítili dobre, zažili úspech z dosiahnutia svojich cieľov a stali sa tak lepšími ľuďmi. Tešíme sa, že ste s nami a tešíme sa, že ste alebo budete noví Dofáci.

 

Začína sa nový školský rok 2020/2021 a zároveň aj 2. ročník programu  Medzinárodná cena Vojvodu z Edinburghu na našom gymnáziu. Tento program je určený vám – mladým ľuďom od 14 do 24 rokov, ktorí chcú zažiť niečo nové, naučiť sa veľa vecí, spoznať nových ľudí, zlepšiť sa v rôznych oblastiach, prekonať  a spoznať samých seba.

Máte šancu rozvinúť svoje schopnosti a charakterové vlastnosti pre reálny život, naplniť svoj potenciál a pomôcť im uspieť v živote. Veríme, že každý mladý človek má potenciál uspieť a príležitosti na dobré vzdelanie mu v tom môžu pomôcť.

Účastníci programu DofE (tzv. “Dofáci”) si stanovujú vlastné ciele, ktoré sú zároveň výzvou pre ich osobný rozvoj. Program preukázateľne podporuje mladých ľudí na ich ceste, pretože je:

  • Komplexný – program je smerovaný na hlavné oblasti rozvoja mladých ľudí: od športu cez talent, dobrodružné expedície až po dobrovoľnícku pomoc ľuďom v núdzi a komunite.
  • Dlhodobý – program trvá od 6 do 24 mesiacov podľa úrovne a intenzity.
  • Motivačný – mladí ľudia si sami stanovujú výzvy a úlohy, ktoré s našou pomocou plnia.
  • Rozvojový – prispieva k samostatnosti, k zvýšeniu kompetencií aj k rozvoju empatie a spoločenskej zodpovednosti. Mladí ľudia si rozvíjajú tímovú spoluprácu a získavajú nové skúsenosti.
  • Personalizovaný – každý účastník si zadefinuje vlastné rozvojové ciele, ktoré bude počas programu plniť.
  • Prestížny – program sa teší medzinárodnému uznaniu britskou kráľovskou rodinou. Za dosiahnutie cieľa sú mladí ľudia oceňovaní aj zo strany významných osobností. Program je uznávaný medzinárodnými školami, zahraničnými univerzitami i zamestnávateľmi ako známka kvality uchádzačov.

Rozvinieš v ňom svoj talent, venuješ sa športu a dobrovoľníctvu a pôjdeš na dobrodružnú expedíciu.

Kontaktuj nás:

 Mgr. Dagmar Herbecová (herbecova@gphmi.sk) koordinátorka a ambasádorka projektu

Mgr. Tomáš Palovčák (palovcak@gphmi.sk)

PaedDr. Iveta Valisková (valiskova@gphmi.sk)

Mgr. Lucián Gonda (gonda@gphmi.sk)