Dobrovoľníctvo otvára srdcia

Dobrovoľníctvo otvára srdcia

Potreba pomoci je v krízových časoch väčšia, než kedykoľvek predtým. Solidarita medzi ľuďmi počas pandémie koronavírusu rastie, keď si spoločne uvedomujeme, že následky krízy bezprostredne ovplyvňuje naša zodpovednosť, spolupatričnosť a ochota navzájom si pomáhať.

PREČO DOBROVOĽNÍČIŤ?

Ľudia sa stávajú dobrovoľníkmi či dobrovoľníčkami z rôznych dôvodov. Veľkou odmenou je pocit, že pomáhaš alebo zlepšuješ život vôkol seba, ale tým prínosy takejto činnosti nekončia. Vďaka dobrovoľníctvu môžeš získať zručnosti potrebné pre lepšie uplatnenie sa (napríklad sa zlepšiť pri práci s počítačom alebo inými nástrojmi, zdokonaliť sa v organizačných, komunikačných či prezentačných schopnostiach), rozšíriť si okruh kontaktov, zvýšiť svoju sebadôveru, cítiť, že si potrebný a potrebná.

Okrem toho, že niekomu pomôžeš, si zároveň môžeš zvýšiť svoje šance vrátiť sa na trh práce, posunúť sa v kariére alebo si rozšíriť okruh priateľov. To znie celkom fajn, nie?

O tom, že aj učitelia GPH v Michalovciach vedia otvoriť  svoje srdcia pre tých, ktorí túto pomoc naozaj potrebujú, svedčí zbierka oblečenia realizovaná v mesiaci október, venovaná týraným ženám pre o.z. Pomoc rodine.

Boli sme prekvapení, aký mala zbierka obrovský ohlas nielen medzi pedagógmi, ale aj žiakmi a už teraz sa tešíme na ďalšiu spoluprácu v duchu dobrovoľníctva.

PhDr. Anna Matovičová