Fyzikálny Náboj FKS 2021

Fyzikálny Náboj FKS 2021

Úspešná reprezentácia našich žiakov na súťaži Fyzikálny náboj FKS 2021

 Aj v tomto školskom roku sme sa zapojili do medzinárodnej stredoškolskej fyzikálnej súťaže Fyzikálny Náboj FKS 2021, ktorá sa realizovala v piatok 5.11. 2021, už druhý rok online formou. V medzinárodnom meradle súťažilo 357 tímov zo Slovenska, Česka, Poľska, Ruska, Maďarska a dokonca aj z Iránu. V rámci Slovenska sa do súťaže zapojilo 86 tímov, v kategórii Juniori 46 tímov a v kategórii Seniori 40 tímov. S úlohami, ktoré si vyžadovali istú dávku kreativity a dôvtipu sa popasovali naše štyri 5-členné tímy.

Najúspešnejší bol náš tím v zložení – Matúš Jakuboc (IV.E), Lujza Lea Lavriková (I.B), Juraj Pavolko (III.B) a Matej Rovder (III.A), ktorý sa v kategórii Seniori v slovenskom meradle umiestnil na 15. mieste, v rámci kraja na 3. mieste. Úspešne si počínali aj žiaci v našom druhom seniorskom tíme v zložení – Diana Čačková (III.B), Svätoslav Holonič (III.A), Tomáš Mihálik (III.B), Katarína Chromá (II.D), Peter Ondrik (II.D), ktorý obsadil 30. miesto v slovenskom meradle a 7. miesto v krajskom.

V kategórii Juniori náš tím v zložení – Frederik Csery (II.B), Gabriel Kuriľak (II.B), Adela Šaffová (II.A), Jakub Šarik (II.B), Jana Mária Žeňuchová (II.A) skončil na 28. mieste v slovenskom meradle a v krajskom na 5. mieste. Oceňujeme tento tím nielen z výsledkového pohľadu, ale aj preto, že sa nevzdali a neodhlásili sa zo súťaže, keďže museli v tento deň ostať doma v karanténe. Reprezentoval nás aj náš druhý juniorský tím – Natália Čisárová (II.B), Margaréta Hajduková (II.B), Milan Maťaš (II.B), Michaela Maťašová (II.B), Karin Petruňová (II.B), ktorý obsadil 45. priečku.

Všetci žiaci sa týmto dostatočne motivovali aj k účasti na ďalšej veľmi zaujímavej súťaži – Fyziklání, ktorá sa uskutoční 24.11.2021

PaedDr. Ľubomír Hajdanka