Projekt Elektroodpad

Projekt Elektroodpad

Ako všetci viete, naša škola sa zapája do rôznych projektov a aktivít. Gymnázium Pavla Horova sa zaujíma o budúcnosť našej planéty, a tak sa zapojilo do školenia o elektroodpade.

Od pondelka 8.11.2021 do stredy 10.11.2021  sme sa žiačky 3.D Zuzana Brezinová a Diana Timočková pod vedením pána profesora Luciána Gondu vybrali na trojdňový kurz do Vzdelávacieho centra Zaježová  neďaleko Zvolena.

Po niekoľkých hodinách vo vlaku sme sa konečne stretli so žiakmi z ostatných škôl. Bolo vybraných 7 tímov po troch ľudí. Naše prvé kroky viedli do Recyklačného centra ZEDKO. Tam nám ukázali ako sa spracúvajú  elektrospotrebiče, a ako sa z nich získavajú drahé kovy. Po exkurzii sme sa presunuli do Zaježovej, kde sme sa ubytovali a nasledoval úvodný program, kde sme sa spoznali s ostatnými účastníkmi.

Ďalší deň sa niesol v duchu tvorivých aktivít, vďaka ktorým sme sa vôbec nenudili. Večer sme si pozreli „film o Sodome“, najväčšej skládka elektroodpadu. Tento film v nás zanechal veľa zmiešaných pocitov, o ktorých sme sa večer rozprávali.

Nám nedá nespomenúť vynikajúcu a chutnú kuchyňu, ktorá nám varila veľmi dobré bezmäsité jedlá.

Posledný deň sme pokračovali aktivitami a lúčením s ostatnými účastníkmi kurzu. Nastúpili sme na vlak, a zrazu sme počuli známe hlasy. V ďalšom vozni sedeli naši spoluúčastníci, ku ktorým  sme si hneď prisadli a cesta domov nám ubehla rýchlejšie.

Autor: Zuzana Brezinová