3. časť podcastu školy: Rozhovor s Juniorom

3. časť podcastu školy: Rozhovor s Juniorom

Vyšiel nový podcast našej školy „Na východ od Košíc“, v ktorom si na gymnaziálne roky spomína Milan „Junior“ Zimnýkoval.

Určite sa pri ňom pobavíte 🙂

Po maturite na Gymnáziu Pavla Horova v Michalovciach začal študovať na Filozofockej fakulte Prešovskej univerzity, odbor dejepis-angličtina.

Milan „Junior“ Zimnýkoval sa do povedomia ľudí dostal predovšetkým ako rozhlasový moderátor. V rádiách pracuje od roku 1997, keď začínal v internátnom rozhlasovom štúdiu PaF (1997 – 2003), pokračoval v prešovskom rádiu Flash (1998 – 2004) a od roku 2004 pôsobí ako moderátor Fun rádia. Práve v jednej z najpočúvanejších rozhlasových staníc si Junior prešiel viacerými reláciami, najväčšiu priazeň poslucháčov si však získal ako súčasť moderátorského tímu Junior a Marcel. Dvojica si svojím vtipom, zmyslom pre improvizáciu a pohotovosťou zabezpečila priazeň fanúšikov aj za hranicami Slovenska.  V roku 2013 nahradili Olivera Andrásyho a Elenu Vacvalovú v televíznom programe Nikto nie je dokonalý, spolu odmoderovali tiež dva ročníky úspešnej talentovej šou Česko Slovensko má talent.

Televízny debut Milana Zimnýkovala v úlohe moderátora patril zábavno-spoločenskému magazínu No Problem, vysielanému vo verejnoprávnej televízii a v roku 2001 ocenenému cenou Prix Danube. V priebehu rokov niekoľkokrát moderoval MISS UNIVERSE SR, odovzdávanie cien Športovec roka. Účinkoval tiež v relácii Čo ja viem a Pomaly ďalej zájdeš. Už niekoľko rokov je moderátorskou hviezdou televízie JOJ. Okrem spomínanej talentovej šou a zábavnej šou Nikto nie je dokonalý sa dobrej sledovanosti teší aj rodinná kuchárska relácia Moja mama varí lepšie ako tvoja (odvysielaných už bolo viac ako 500 epizód). Začiatkom júna 2017 začal nakrúcať svoj druhý vlastný súťažno-zábavný program Heslo  a výpravnú zoznamovacou šou TAKE ME OUT . Za svoju prácu je pravidelne nominovaný na cenu OTO v kategórii Moderátor/ka TV programov a Telkáč roka.

Zdroj: https://sk.wikipedia.org/wiki/Milan_Zimn%C3%BDkoval