Učíme sa, ako jesť a žiť zdravo

Učíme sa, ako jesť a žiť zdravo

16. október je Svetový deň zdravej výživy. U nás v škole sme si tento významný deň pripomenuli mottom : „Učíme sa, ako jesť a žiť zdravo“.

Celý deň bol pre študentov i učiteľov príležitosťou zastaviť sa a zamyslieť sa nad tým, ako sa stravujeme a ako žijeme. Je dôležité pripomínať si, že naše zdravie je v našich rukách a že správna výživa a aktívny životný štýl sú kľúčom k dlhodobému zdraviu a pohode.

Pre študentov bola pripravená výzva v podobe kvízu o zdravej výžive. Otázky siahali od základných, ako napríklad „Ktoré ovocie obsahuje najviac vitamínu C?“ až po zložitejšie, týkajúce sa nutričných hodnôt jednotlivých potravín. Najlepší študenti budú následne ocenení, o čom vás budeme ešte informovať. Dúfame, že tento deň zanechal v študentoch trvalý dojem a inšpiroval ich k tomu, aby venovali viac pozornosti tomu, čo jedia a ako trávia svoj voľný čas. Svetový deň zdravej výživy je skvelou príležitosťou pripomenúť si hodnotu zdravia a naučiť sa niečo nové. Veríme, že podobné aktivity budú na našej škole pokračovať aj v budúcnosti.

RNDr. Danka Opalková