Šnúra súťaží z fyziky

Šnúra súťaží z fyziky

Úvodné sústredenie Turnaja mladých fyzikov a Fyzikálny náboj FKS 2023

V dňoch 2. 11. – 3. 11. 2023 odštartoval nový ročník Turnaja mladých fyzikov úvodným sústredením, na ktorom boli prezentované úlohy aktuálneho ročníka IYPT. Jedna skupina našich žiakov sa tohto sústredenia zúčastnila v Bratislave na FMFI UK, kde sa uskutočnil aj modelový fyzboj, v ktorom Lujza Lea Lavriková prezentovala svoju úlohu z minulého ročníka medzinárodnej súťaže IYPT. Druhá skupina našich mladších žiakov sledovala prednášky online formou.

V piatok 3.11. 2023 sa súčasne uskutočnila aj medzinárodná stredoškolská súťaž Fyzikálny Náboj FKS 2023.

V medzinárodnom meradle súťažilo takmer 300 tímov zo Slovenska, Česka, Poľska, Maďarska a Španielska. S úlohami, ktoré si vyžadovali istú dávku kreativity a dôvtipu sa popasovali naše dva 5-členné tímy.

Náš tím súťažiaci v Bratislave v kategórii Seniori v zložení – Lujza Lea Lavriková (III.B), Peter Ondrik (IV.D), Matej Mika (III.A), Viktor Dankanin (II.B) a Miriam Kidalová (II.B) sa v slovenskom meradle umiestnil na 38. mieste.

V kategórii Juniori náš tím súťažiaci v Košiciach tvorili – Ján Holman, Lenka Jakubová, Matej Karpáč (I.B), Katarína Vargová (všetci II.B) a Ondrej Čižmarik (I.B). Tento tím skončil na 19. mieste v slovenskom meradle, 39. mieste v medzinárodnom meradle zo 118 tímov a na 3. mieste v rámci kraja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Všetci žiaci sa týmto dostatočne motivovali aj k účasti v ďalšej veľmi zaujímavej súťaži – Fyziklání, ktorá sa uskutoční 22.11.2023.

PaedDr. Ľubomír Hajdanka