Environmentálny hudobno-vzdelávací program 1 ZEM

Environmentálny hudobno-vzdelávací program 1 ZEM

” Priemerná teplota na Zemi sa do roku 2050 môže zvýšiť až o 4°C. V dôsledku zvyšujúceho sa počtu sopečných erupcií môže na Zemi nastať až vulkanická zima. V dôsledku vysokých teplôt bude stúpať počet vojen a nepokojov vo svete…

Dá sa s tým niečo robiť? Dá! Len musíme začať hneď….a všetci!

Aj tieto správy sa dnes dozvedeli naši prváci a druháci na výchovnom koncerte s názvom 1ZEM, ktorý sme v rámci prierezovej témy environmentálna výchova implementovali dňa 24. mája 2024 do vyučovania. Environmentálny hudobno-vzdelávací program 1 ZEM sa venuje klimatickej zmene a globálnemu otepľovaniu, témam: klimatická zmena, globálne otepľovanie, zásoby pitnej vody, ohrievanie oceánov, horúčavy, extrémne dažde a suchá, tornáda, hlad a lesné požiare, ale aj klimatické vojny a migrácia, či vojny o vodu. Súčasťou programu je aj hudobná zložka, v ktorej hrajú hudobníci piesne naživo. Program je podporený video-projekciou s textami piesní.

Klimatická zmena je globálny problém, ktorý sa bytostne dotýka dennodenne nás všetkých, ktorí žijeme Zemi. Máme ju len jednu, preto si ju naozaj chráňme!

Ďakujeme agentúre @AmosSipkovsky za zaujímavé výchovné, ale aj kultúrne sprostredkovanie tejto témy.

RNDr. Andrea Ivanová, koordinátorka environmentálnej výchovy