Exkurzia: Bratislava – Viedeň – hrad Devín – Carnuntum – kaštieľ v Brodzanoch

Exkurzia: Bratislava – Viedeň – hrad Devín – Carnuntum – kaštieľ v Brodzanoch

Exkurzia: Bratislava – Viedeň – hrad Devín – rímske mesto Carnuntum – kaštieľ v Brodzanoch

Prvý deň nášho zájazdu sa niesol v znamení poznávania kultúry a života Rimanov v minulosti (rímske mesto Carnuntum) a v objavovaní historických pamiatok hlavného mesta Bratislavy. Nevynechali sme pietny Slavín, nádherný areál Bratislavského hradu, prešli sme sa historickým centrom hlavného mesta so zastávkami pri Dóme sv. Martine, Slovenskej filharmónii a ďalších neodmysliteľných súčastiach Bratislavy. Nedeľňajší program sme ukončili pred sochou generála M.R. Štefánika.

Pondelok sme strávili vo Viedni. Čo sme videli? Schönbrunn, Hofburg, Prírodovedné múzeum s vystaveným opálom, nájdeným pri obci Červenica pri Prešove, ale i kostrou dinosaura v životnej veľkosti, Dóm sv. Štefana, nádherné stavby, historické i v modernom štýle, lákavé kaviarne, ktoré ponúkajú množstvo zákuskov a medzi nimi hlavne tradičnú Sacherovu tortu a cisársky trhanec.

Tretí a zároveň posledný deň našej exkurzie sa začal upršaným ránom, ale naše tváre radosť neopúšťala a dynamická prehliadka hradu Devín na sviežom vzduchu v obklopení prírody nám po dvoch dňoch strávených v rušných metropolách Slovenska a Rakúska padla viac ako vhod. Poslednou zastávkou na našej ceste bolo Slovanské múzeum A. S. Puškina v Brodzanoch, v ktorom sme si vypočuli pútavý výklad o živote tohto svetového básnika a jeho príbuzných, pretkaný výkladom o histórii múzea.

Na záver sme vyhodnotili súťaž – najlepšie fotografické koláže o exkurzii. Zvíťazila Terézia Stašková, ďalšie miesta obsadili: Karolína Hreňová a Nela, Nina, Soňa Skybové.

Mgr. Ivana Biačková